O podjetju

Pekarna Brumat je bila ustanovljena pred več kot 30 leti, kot manjša družinska pekarna. Skozi leta smo se z uspešnim poslovanjem,  nenehnim tehnološkim razvojem in inovativnostjo razvili v sodobno opremljeno pekarno, ki danes zaseda pomemben tržni delež tako na območju Slovenije, kot tudi na področju Furlanije v sosednji Italiji in tudi v Avstriji.

Stalno izpopolnjevanje, sledenje napredku, željam naših kupcev in potrebam tržišča, nam je omogočilo nenehno rast in razvoj novih izdelkov.

V sodobno opremljeni pekarni danes zaposlujemo okrog 120 ljudi. Proizvajamo kruh, pekovsko pecivo, slaščičarske izdelke, kot tudi različne pol pečene in zamrznjene proizvode, namenjene za dopeko na prodajnih mestih. Imamo tudi dve ločeni enoti za proizvodnjo keksov in testenin.

Paleta naših izdelkov je zelo široka. Svojim kupcem nudimo kakovostne izdelke, kot so: dnevno sveži kruh in pekovsko pecivo, pakiran kruh in pekovsko pecivo, slaščice in druge sladke izdelke iz vzhajanega in listnatega testa, razne delikatesne izdelke, tradicionalne pekarske izdelke, ter široko paleto zamrznjenih polpečenih izdelkov.

Sodobne tehnologije in trende v proizvodnji kruha smo združili s klasičnimi pekarskimi tehnikami, tako da proizvodnjo vodimo po dolgotrajnih  postopkih s počivanjem testa, kar daje našim izdelkom posebno aromatičnost in vrhunsko kakovost.

Izpod pridnih rok naših pekovskih in slaščičarskih mojstrov tako dnevno prihajajo številne dobrote, ki nas vedno znova prepričajo s svojo odličnostjo.

Poleg pekovskih izdelkov, ki jih najdete v našem prodajnem asortimanu, smo zelo ponosni tudi na široko paleto domačih keksov, ki so izdelani po tradicionalnih postopkih, z uporabo prvovrstnega masla in drugih skrbno izbranih surovin.

V enoti za proizvodnjo testenin izdelujemo po domačih recepturah sušene jajčne in sveže testenine, polnjene testenine, ter zamrznjene in sveže izdelke iz krompirjevega testa kot so njoki in polnjeni njoki različnih okusov.

Precejšen poudarek je tudi na proizvodnji različnih bio testenin izdelanih iz bio pirine in bio ajdove moke, ter drugih ekoloških surovin. Ponosni smo, da so naše domače testenine in njoki prepoznavni in cenjeni pri številnih kupcih daleč naokrog.

Dnevno sveže izdelke dobavljamo trgovskim verigam, kakor tudi manjšim trgovinam, hotelom, menzam in gostinskim lokalom. Pestro ponudbo naših dobrot pa lahko kupci najdejo tudi v naši mreži butičnih prodajaln in potujočih trgovinah Pekarne Brumat.

Vedno pomembnejša postaja tudi prodaja na tuja tržišča. Z izrazito izvozno usmerjenostjo naše podjetje zadnja leta dobro 1/3 poslovanja dosega z izvozom.

Način prodaje pekovskih izdelkov se v  zadnjem času močno spreminja, saj sodobni trendi velikih trgovskih verig  gredo predvsem v smer širitve programov in ponudbe hlajenih ali zamrznjenih polpečenih izdelkov, ki so namenjeni za dopeko na prodajnih mestih.

Skladno z novimi trendi smo temu ustrezno prilagodili in razširili proizvodni asortiman, spremenili tehnološko pripravo izdelkov ter razširili in opremili nove proizvodne prostore.

Z nenehnim prilagajanjem in spremljanjem potreb na tržišču želimo ponudbo svojih dobrot čim bolj približati našim kupcem. Obenem pa želimo s pospešenim razvojem izdelkov za dopeko doseči večji tržni delež, boljšo prepoznavnost in prisotnost tudi na tujih tržiščih.

več kot 200
sodelavcev

več kot 15t
dobrot na dan

365 dni
v letu